pelagia’ს კულინარიული კრახი


მაგრამ არ ვიმჩნევთ 🙂

ჯუსტ რეცეპტი იყო ცუდი 🙂

ბეზეს ორცხობილა

ინგრიდიენტები

  • 4 კვერცხის ცილა
  • 100 გრ შაქარი
  • 1 ჭიქა დაფქული ნიგოზი (თხილი, ნუში)(მე არახისი გამოვიყენე)
  • ვანილი

ავთქვიფე ცილა ღრუბლის კონსისტენციამდე

და ნელ-ნელა შევათქვიფე შაქარი, მოხალულ-დაფხვნილი არახისი და ვანილი

შემდეგ გახურებულ ფორმაზე გაცხიმული ქაღალდი დავაფინე და კოვზით პატარა პორციებად დავალაგე ეს მასა (ძალიან თხელი იყო და სასურველ ფორმებს ვერ ვუნარჩუნებდი 😦

შევდგი ღუმელში და ვაცხვე 180 გრადუსზე დაახლ. 20-30 წუთი.

ხშირად ვაკონტროლედბდი, რომ არ დამწვარიყო

ბოლოს მზადაა, აღების პროცესი ფრიად გაძნელდა როგორც ცხელის ასევე ცივის და ძირზე სულ ქაღალდ-მიკრული ორცხობილები თეფშზე გადავიტანე, მინდა გითხრათ, რომ ქაღალდის ჭამა არაა მავნე ჩვენი ჯანმრთელობისთვის :პ:)))

ესეც შედეგი, შელამაზებული ,ფოტოაპაატის თვალით დანახული

მხოლოდ ფოტო რომ გენახათ და არ წაგეკითხათ რას იფიქრებდით რა არისო?_მჭადი? თუ გემრიელი პეჩენია? 🙂

არა გემოთი კი მართლა კარგი იყო, ტკბილი და არახისიანი

მაგრამ ძალიან თხელი იყო და ნუ მოკლედ….

ჰოდა მაინც

Bon Appétit

თქვენ 🙂

 

Advertisements

3 thoughts on “pelagia’ს კულინარიული კრახი

  1. მგონი, ბეზე არ ათქვიფე კარგად და იმიტომ იყო ასე თხელი 🙂 და მოსართავი ფორმებით რომ დაგესვა ე.წ ‘ჟარონაზე’ უფრო ფუმფულა და ლამაზი გამოვიდოდა ^^

    ვითომ მე ძალიან ვერკვეოდე ამ საკითხებში 😀 მაგრამ დედასგან ვიცი ბეზეს გაკეთების წესები და.. ^^

  2. რა ვცი ბეზეს ბახევარი საათი ვთქვეფდი და “ინსტრუქციაში” არ ეწერა სპეც. გორმები დ ამეც ვერ მოვიფიქრე თორე მართალი ხარ 🙂
    ნატალია

    cdisპიreli
    ხო ჩაისთან მართლაც მშვენიერი იყო 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s